Generella frågor

Även om våra formuleringar, vad gäller deras ingredienser, är lämpliga för barn, formulerade vi inte någon av våra produkter specifikt för barn.


Den angivna dygnsdosen skulle därför vara för hög för ett barn, så dropparna skulle behöva anpassas därefter.


Eftersom vi inte kan ge specifika doseringsråd till barn, skulle detta behöva baseras på din egen forskning eller råd från en näringsterapeut du arbetar med.

De flesta vitaminer och mineraler anses generellt vara säkra under graviditet och amning, med försiktighet mot att gå till för hög dos med särskilda vitaminer som A (retinol), C och E under graviditeten.


Du kanske vill kontrollera med en registrerad nutritionist när det gäller specifika doser och om du tar andra multis vill du justera därefter.


You should exercise more caution around herbs and botanicals
as they can have a powerful action which would not have been tested in pregnancy.


Så när det gäller vårt sortiment skulle detta vara Mountain Blood shilajit och Boswellia Serrata.

Frakt

Ja, mycket troligt.

Vårt tredje parts logistikföretag kan leverera till 98 % av världen.

Kostnaden för att skicka till USA och Europa börjar från cirka $10 och kommer att skickas via Royal Mail (och till din lokala posttjänst), Evri International eller UPS.

Skatt/moms debiteras enligt din lokala taxa så vi upplever sällan problem när vi skickar dina produkter.

Observera att portokostnaderna varierar från land till land och baseras på vikt, så det bästa sättet att kontrollera är att lägga till de varor du vill ha i din varukorg och lägga till din adress; fraktkostnaden kommer att beräknas.

Vi använder Evri och Royal Mail för både vår gratis 2-4 dagars spårade frakt och vår snabbspårade leveranstjänst.


Du kommer att få uppdateringar om ditt paket och du kan välja om du vill ha det levererat till en granne eller ett säkert ställe om du inte ska vara med.


Alla leveranser inom det brittiska fastlandet är gratis för beställningar över 25 £ med gratis snabb leverans på alla beställningar över 100 £.

Bioaktivt B12

Den föreslagna dosen på 3 000 mcg är en rekommendation för vuxna.


Vi råder dig att kontrollera dina nivåer då och då och, naturligtvis, kan du justera antalet droppar du tar för att åtgärda en brist på kortare sikt, eller sänka dem lite om nivåerna är helt fyllda. Vitamin B12 är ett mycket säkert vitamin.


Absorptionshastigheten är upp till 98% för vätskor kontra piller. När det tas sublingualt kommer vitaminet in i blodomloppet inom 2 minuter.

Ja, även om du skulle behöva vara medveten om är hur mycket B12 det fanns (om någon) i multivitaminet eftersom multivitaminkombinationer normalt innehåller väldigt lite B12.


Eftersom Bioactive B12 är i flytande form kan du justera din dos därefter om du så önskar.

Vår Bioactive B12 är nästan helt smaklös.


Anledningen till detta är för att vi inte tillsätter några smakämnen eller konserveringsmedel och att B12-vitaminerna i sig inte har någon smak alls.


När flytande vitaminer har en smak beror det på vad som har tillsatts (glycerin, alkohol, sötningsmedel och smakämnen etc.)

Vitamin B12 kan, för vissa, öka energin kort efter intag så det är ofta bättre att ta B-vitaminer på morgonen, ifall energin håller dig vaken på natten.


Eftersom det är sublingualt och kommer att absorberas direkt i ditt blodomlopp spelar det ingen roll om du tar på fastande mage eller inte.


Vissa människor känner sig illamående när de tar B-vitaminer på fastande mage, så lyssna på din kropp och välj det som är bäst för dig.

Boswellia Serrata

Vår Boswellia är dubbelextraherad med både varmvatten och alkohol. Detta gör att både vattenlösliga och icke-vattenlösliga föreningar effektivt kan extraheras, vilket ger en produkt i hela spektrumet.

Även om det inte händer ett stort antal människor, kan illamående, halsbränna och magbesvär vara en biverkning av Boswellia för vissa människor och är de vanligaste biverkningarna som rapporterats med Boswellia.


Du kanske kommer överens med gurkmeja/curcumin som ett potent antiinflammatoriskt medel utan denna biverkning.

Det finns 400mg Boswellia per kapsel som extraheras i en styrka 5:1 från 2000mg.

Jod i dubbla former

De flesta jodprodukter på marknaden idag är antingen natrium- och/eller kaliumjod. Natrium- och/eller kaliumjod binder anatomiskt starkare än med något annat element, därför är processen att smälta och assimilera denna kombination mycket svår, vilket kan leda till toxiska reaktioner. Vår är det inte.


Andelen i vår jod (det vill säga jod), 43% är ammoniumjodid och jod, 57% är "fritt jod."


När produkten kommer in i magen separeras ammoniumet från jodiden och resten blir 100 % "fritt jod" vilket höjer ämnesomsättningen och återställer kroppens elektriska balans.

Begynnande jod är den joniska formen av jod (eller den negativt laddade jonen i lösning).


Det betyder att det är 100 % fritt jod, den form vi absorberar. Nature Proides Jod i dubbla former är 43 % ammoniumjodid och 57 % jod från kelp.


Jodiden separeras från ammoniumet i magen för att bli fri jod och denna process sker mycket lättare än med vanliga former av jod som kaliumjodid eller natriumjodid.


Joden från kelp är fri jod.


Så även om vårt jod inte är begynnande jod, är det 100 % fritt jod och är därför gynnsamt att jämföra.

För att uppnå motsvarigheten till en Lugols 5%-formel skulle du behöva 11-12 droppar per dag.


De två produkterna är dock inte desamma (eftersom de innehåller olika former av jodid) och vår formel är ett mer biotillgängligt alternativ, vilket betyder att mindre krävs.


Det är därför vår återkommande dagliga dos är lägre än detta vid 3 droppar per dag.

Jonisk zink

Mineralet är positivt eller negativt laddat, vilket innebär att det då har ett större (eller färre) antal atomer elektroner, vilket gör att det lättare kan binda i kroppen.


Joniserad är den form som växter och djur lätt kan ta upp. Det är mycket biotillgängligt och studier visar att det är mycket svårare att bygga upp till giftiga nivåer i denna form.

Vi har hört att Medical Medium rekommenderar detta och även om det på flaskan står att det ska spädas så finns det ingen anledning att göra detta om du väljer att göra det.


Anledningen till att vi uppmuntrar folk att späda är att zink kan orsaka illamående och magkramper hos vissa (detta är samma sak med alla flytande zinkprodukter).


Om du planerar att ta din joniska zink utan utspädning är det bra att se till att du har åtminstone lite mat i magen för att skydda dig mot illamående och magkramper. 

Zinksulfat är tillverkat av att behandla zinkoxiden med svavelsyra som ger ett extremt rent zinksulfat.


Zinkoxid produceras när zinkmalmen (malm från mineralkälla) smälts, förångas och kyls för att producera zinkpartiklar.

LipoC Liposomal C-vitamin

LipoC är gjord med Acerola Cherry som inte smakar som sötkörsbär som vi alla känner och älskar.


Acerola körsbär har en syrlig smak och är utvalda eftersom de är extremt rika på C-vitamin.

Vi använder rena, icke-GMO fosfolipider i vår LipoC.


Vi inte använder fosfatidylkolin (PC) som är en fosfolipid fäst vid en kolinpartikel.


Det finns 13g / 100 ml rena och naturliga fosfolipider i vår LipoC-formel.

Magnesiumglycinat

2 400 mg avser den totala mängden magnesiumglycinat per 4 kapseldos. 240mg hänvisar till elementvärdet av magnesium.


Detta är det magnesium din kropp kan använda.


Magnesiumcitrat, till exempel, har en högre grundämnesandel, men det har en mycket lägre biotillgänglighet så absorberas inte lika bra. Så även om äkta icke-buffrat magnesiumglycinat bara har cirka 10 %, absorberas det mycket bättre av kroppen och används därför bättre.


När Magnesium Glycinate har buffrats med en annan form av magnesium (Mg Oxide till exempel) blir elementarvärdet högre än 10%, men Mg Oxide har en mycket lägre biotillgänglighet än Magnesium Glycinate så i det här fallet är less more.

Mountain Blood Shilajit

Mountain Blood shilajit har inga kända kontraindikationer.


Shilajit bör dock inte blandas med kranvatten som innehåller klor.


Fulvin- och humussyrorna som finns i Mountain Blood, i kombination med klor, skapar produkter som är skadliga för hälsan.


Mountain Blood bör helst konsumeras med en fettbaserad produkt (som mjölk eller avokadoolja) eller, om du föredrar, icke-klorerat, filtrerat vatten.


Vi rekommenderar att du helt enkelt lägger den till ditt morgonkaffe eller te.

Vår shilajit skördas av lokalbefolkningen i Sibirien och bearbetas sedan med kokande vatten (för att lösa upp shilajit från berget och döda alla bakterier).


Den filtreras sedan genom en 7-stegs filtreringsprocess innan den torkas för att avlägsna mycket av vatteninnehållet och lämna kvar det klibbiga hartsartade ämne som vi känner som shilajit.


Varje batch testas sedan i Storbritannien. Om du vill se de senaste laboratorietestresultaten, vänligen kontakta oss .

Shilajit är känt för att innehålla omkring 60-80% fulvinsyra.
Vi testar inte för detta och vi vet inte om något annat företag som gör det.


Vi har undersökt detta tidigare men laboratorierna vi kontaktade meddelade att det skulle kosta tusentals pund för dem att hyra den nödvändiga utrustningen för att testa för detta och i själva verket att det inte finns ett exakt, tillförlitligt test för att mäta fulvinsyranivåer.

Vi rekommenderar att du börjar långsamt med Mountain Blood eftersom det kan uppreglera avgiftningsvägar, så det är viktigt att låta din kropp anpassa sig.


Efter en vecka av att ha tagit ett riskorn en gång om dagen kan du säkert bygga till en liten ärtstorlek.


Om du tar det en eller två gånger om dagen är ett personligt val. Vissa människor tar det upp till 3 gånger

Mountain Blood kan bli fast på grund av att vattenhalten är mycket låg och om locket lämnas kan ännu mer fukt lämna burken, vilket gör att den blir ganska hård och svår att ta bort.


Märken som är mjukare har helt enkelt mer vatteninnehåll där.


Ibland kan det vara lite för fast, så det bästa du kan göra är att stoppa ett par droppar filtrerat vatten (bokstavligen droppar) i burken, stäng locket och låt stå över natten. Vattnet kommer att hjälpa shilajit att mjukna och det blir mycket lättare att få upp ur burken.

Valet är ditt! Men här är 3 förslag:


Tillsätt till valfri uppvärmd mjölk

Värm försiktigt lite mjölk (mejeri, kokos eller havre) och lös upp en liten mängd Mountain Blood shilajit i den. Du kan lägga till lönnsirap eller honung om du föredrar en sötare smak. ⁠


Rör ner det i ditt morgonkaffe eller örtte

Kaffe maskerar smaken av shilajit mycket väl och en dos som läggs till din morgonkopp kommer att ge en extra boost för din dag. ⁠

Du kan också lösa i vanligt hett vatten gå kurs men bara se till att använda filtrerat vatten för att ta bort klor.


Placera den på tungan

Det enklaste och snabbaste sättet att ta din shilajit är rakt på tungan. Låt bara en liten bit lösas upp på tungan. Ha kanske ett glas vatten redo då smaken är ganska stark. ⁠


Prova några olika sätt och se vad som fungerar för dig. 

Vitamin D3 och K2

Vår D3 är extraherad från lanolin. Vi hämtar lanolin från ullen som klipps från levande och friska får.


K2 (Mk-7) vi använder görs via nedsänkt jäsning med en bacillus med icke-GMO Natto och olivolja som bärare.

Vår produkt använder en form av vitamin D (D3) som inte passar dem som följer en vegansk kost och livsstil men som har överlägsen biotillgänglighet jämfört med växtformen (D2).


Vi hämtar lanolinet, från vilket vitamin D utvinns, från ullen som klipps från levande och friska får. Så det är lämpligt för vegetarianer, men inte för veganer.

K2 (MK-7) i vår D3+K2-formel är 100 % trans


Vad betyder detta och varför är det viktigt?

Liksom de flesta biologiska molekyler kan MK-7 existera som geometriska isomerer som kan förekomma i cis-, trans- och cis/trans-formerna; dock är det bara alltransformen som är biologiskt signifikant eftersom det är denna form som upprätthåller biologisk aktivitet.

Kallpressad, organisk svart fröolja utgör majoriteten av oljan med 21 g per flaska jämfört med de blandade tokoferololjorna på bara 0,06 g per flaska.


Vår ekologiska Nigella Sativa kommer från Turkiet.

0